Odlično se snašao
13

Drama u Kyrgiosovom životu: Majci mu uz prijetnju ukraden automobil, na kraju pomogao policiji

K. H.
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Teniser iz Australije Nick Kyrgios pomogao je policiji u hapšenju jedne osobe, koja je njegovoj majci prijetila pištiljem i zatim ukrala automobil, piše tamošnji ABC.

Oni su objavili sudski dokument koji dokazuje da je Kyrgios koristio aplikaciju Tesla, koju je iskoristio kako bi pratio i usporio vozilo i to sve u trenutku dok ga je policija jurila.

Navodi se da je incident počeo u trenutku kada je muškarac uperio pištolj u Kyrgiosovu majku, tražeći ključeve od automobila i instrukcije kako voziti automobil, a kada je ušao, ona je odmah pobjegla i zatražila pomoć.

Kyrgios, koji je srećom bio u blizini, pozvao je policiju i pomogao im da se uđe u trag, a sve je okončano kada je automobil ušao u zonu školu, nakon čega je muškarac uhapšen uz pomoć policijskog tima za taktičko reagovanje.

ABC navodi da je kradljivcu pred sudom odmah odbijena kaucija za puštanje, uz obrazloženje kako mu je to peti put da s istim optužbama dolazi. Na kraju je optužen za tešku pljačku, vožnju ukradenog automobila, nasilničku vožnju i odbijanje da se zaustavi.
Nakon što se prošlog oktobra povukao s turnira u Japanu zbog povrede koljena, Kyrgios je još uvijek van terena i u ovoj godini nije odigrao nijedan meč.