Roger Federer
0

"Dosta mi je igranja mačke i miša"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Roger Federer i Rafael Nadal, dva najbolja svjetska tenisera, rutinskim su pobjedama otvorili takmičarsku 2010. godinu. Slavili su u prvom kolu ATP turnira u Dohi.

Federer je sa 6-1, 6-2 pobijedio omalenog Belgijanca Christophea Rochusa, dok je Nadal sa 6-3, 6-3 bio bolji od Talijana Simonea Bolellija.

Vrlo zanimljive izjave je nakon meča dao Federer koji je premijeru u 2010. imao na turniru u Abu Dhabiju, ali je u pitanju bio turnir egzibicijskog karaktera. Tamo je, pak, u polufinalu poražen od Robina Söderlinga, a u ogledu za treće mjesto je bio bolji od Davida Ferrera.

"Dosta mi je igranja mačke i miše na terenu. Želim svakoga što brže i ekspresnije pobijediti. I to mi je dovoljno za zabavu. Stvarno mislim da imam sjajnu godinu ispred sebe", rekao je Federer.

"Sto posto sam spreman za ovu godinu. Sve mi izgleda bolje nego na kraju 2009. godine. Udaram lopticu mnogo jače i jedini mi je cilj da igram što bolje, na svim podlogama, na svim turnirima. Nije mi bitno prvo ili drugo mjesto na tabeli. Samo hoću da dobro igram i budem zadovoljan onim što nudim", rekao je Nadal nakon slavlja protiv Bolellija.