Ne zna kako dalje
31

Donedavno top svjetski teniser se potpuno slomio, srceparajuća objava najavljuje mogući kraj

D. P.
Schwartzman bilježi jako loše rezultate (Foto: EPA-EFE)
Schwartzman bilježi jako loše rezultate (Foto: EPA-EFE)
Jedan od onih tenisera koji je možda i najbrže od vrha pao do samog dna je argentinski teniser Diego Schwartzman, igrač koji se potpuno slomio nakon novog neuspjeha.

Diego Schwartzman (31) donedavno je bio sama "krema" svjetskog tenisa. Prije tri i po godine bio je osmi igrač svijeta, osvojio je četiri ATP titule, igrao polufinale Roland Garrosa i nizao uspjehe. Međutim, u posljednje vrijeme se potpuno izgubio.

Novi bolan poraz doživio je u svom dvorištu, na ATP turniru u Buenos Airesu gdje ga je nakon preokreta savladao 80. igrač svijeta Kolumbijac Daniel Elahi Galan.

Niz katastrofalnih rezultata utjecao je i na Schwartzmanovu psihu pa je ovaj nekada sjajni argentinski teniser između redova najavio i moguće povlačenje iz svijeta tenisa zbog katastrofalnih rezultata koji su ga za samo tri godine od Top 8 pozicije doveli do ispadanja iz najboljih 100 igrača.

"Teško je opisati kroz šta trenutno prolazim. Sedmice prolaze, a odgovori na terenu mi se ne pojavljuju. Ako se nastavi i ne bude išlo, morat ću se osvrnuti unatrag i biti i više nego zadovoljan onim što sam postigao u karijeri i zbog ljudi koji su me učinili velikim sportašem", napisao je Schwartzman u objavi na društvenim mrežama.

Specijalist za šljaku, Schwartzman je tokom karijere razvio jedan od najboljih ritern udaraca u svijetu tenisa. Zaradio je više od 13 miliona dolara od turnira, ali su slavni dani daleka prošlost.