15. teniser svijeta
0

Dominic Thiem zvanično otkazao učešće na Australian Openu: Idem igrati u Južnu Ameriku

K. H.
Dominic Thiem (Foto: EPA-EFE)
Dominic Thiem (Foto: EPA-EFE)
Austrijski teniser Dominic Thiem donio je zvaničnu odluku da neće igrati na predstojećem Grand Slamu u Australiji, a to je ujedno i bio razlog da se oglasi na svojim društvenim mrežama.

Thiem je poručio da će sezonu, umjesto igranjem u Australiji, početi u Južnoj Americi, tačnije u Argentini gdje će nastupati na Cordoba Open kupu.

"Zdravo svima! Kao što svi znate, vratio sam se u Austriju na oporavak poslije teških treninga koje sam imao u Dubaiju i sada nastavljam s pripremama za novu sezonu. Sada se osjećam dobro, zglob je dobro i mogu se vratiti treninzima s jačim intezitetom. Poslije kratkog odmora moj tim i ja smo napravili određene promjene u rasporedu za narednu godinu:

Sezonu ću ovaj put početi u Južnoj Americi u Argentini i neću nastupati na Australian Openu u Melburnu, gradu koji toliko volim i za koji me vežu divne uspomene s nezaboravnih mečeva pred sjajnom publikom. Nedostajat će mi publika u Australiji, ali vratit ću se 2023. godine", poručio je, između ostalog, ovaj teniser iz Austrije.

Thiem je trenutno na 15. mjesto ATP liste.