{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodijeljena olimpijska stipendija Damiru Džumhuru

F
FENA
6.8.2010. u 13:34
0
0
Dodijeljena olimpijska stipendija Damiru Džumhuru
0
Dodijeljena olimpijska stipendija Damiru Džumhuru
Damir Džumhur (Foto: Arhiv)
Olimpijski komitet BiH dodijelio je olimpijsku stipendiju Olimpijske solidarnosti Damiru Džumhuru, najboljem juniorskom teniseru u Evropi, u visini od 10.000 američkih dolara (USD), te zahvalnice reprezentaciji Sjedeće odbojke BiH, viceprvacima svijeta, i Aldinu Kuliću, mladom sportisti koji je donio bronzanu medalju s Evropskog prvenstva u boksu za mlade.
U okviru manifestacije Damir Džumhur je potpisao trogodišnji sponzorski ugovor sa Sparkasse bankom, na osnovu kojeg će svake godine za sportske aktivnosti dobiti 5.000 KM, što bi mu znatno trebalo pomoći u daljnjem sportskom razvoju.

''Ovo mi je zadnja juniorska godina, uskoro postajem senior, tako da mi je finansijska pomoć za napredovanje i sportski razvoj veoma bitna da bih postizao dobre rezultate. Mislim da će ček Olimpijskog komiteta pokriti dio priprema koji moram odraditi ubuduće i zbog toga sam im zahvalan'', izjavio je Džumhur.

On je kazao da se za Olimpijadu mladih u Singapuru već sprema i da se nada plasmanu među najbolja četiri tenisera i osvajanju neke od medalja.

Zahvalnice Aldinu Kuliću i reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci te zahvalnicu i ček Damiru Džumhuru dodijelili su članovi rukovodstva Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, Siniša Kisić i Said Fazlagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: