Sve spremno za spektakl
65

Đorđe Đoković uoči turnira u Banjoj Luci: Nemamo plan B za kišu, turnir će biti nevjerovatan

D. P.
Đorđe Đoković nakon žrijeba (Foto: ATP 250 Banja Luka)
Đorđe Đoković nakon žrijeba (Foto: ATP 250 Banja Luka)
Sve je spremno za početak ATP 250 turnira u Banjoj Luci, a direktor Đorđe Đoković nije krio raspoloženje nakon današnjeg izvlačenja parova.
Bosna i Hercegovina će u narednim danima biti domaćin prvog ATP turnira u svojoj historiji, a boje naše zemlje bran it će Damir Džumhur, koji čeka rivala iz kvalifikacija.

Đorđe Đoković, direktor turnira nije skrivao dobro raspoloženje poslije žrijeba, a otkrio je i kada u Banju Luku dolazi najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

"Novaka očekujemo tokom sutrašnjeg dana ili u ponedjeljak. U svakom slučaju, bit će tu uskoro da se pripremi za veliki derbi", aludirao je Đoković na meč drugog kola sa jednim od najboljih tenisera na svijetu Stanom Wawrinkom.

Znimljiv je i ostatak žrijeba, a upravo se i na to osvrnuo direktor turnira.

"Neverovatan žrijeb, svi srbijanski igrači su u vrhu. Nema lakih protivnika. Očekujem zaista da vidimo reprizu dobrih mečeva Novaka sa Wawrinkom. Definitivno, bit će ovo zanimljiv turnir. Imamo sada priliku da gledamo neka od nevjerovatnih rivalstava. U Banju Luku su došla velika imena svjetskog tenisa i zadovoljan sam zbog toga", dodao je Đoković mlađi.

Ono što bi donekle moglo da pokvari raspoloženje, jeste najavljena kiša u Banjoj Luci, ali se svi uzdaju da će veliki oblak zaobići teniski kompleks.

"Ukoliko bude kiše nemamo plan B. Ostaje nam da spojimo snage i da 'otpušemo' sve oblake što jače. Vidim da nas je danas zaobišla kiša. Nisam meteorolog, ali bih volio da puhne jak vjetar i rastjera oblake, a tim bolje za nas", dodaje.

Banja Luka se u minulih nekoliko mjeseci promenila, umila, osvježila, što su primijetili i igrači, kojima nije prvi put da borave u Bosni i Hercegovini.

"Igrači su prepuni pozitivnih komentara. Neki su nedavno boravili na ATP Challengeru u Banjoj Luci i svi ističu nevjerovatnu promjenu. Zatekli su drugi grad, ne samo teniski centar, već i ulice. Banja Luka se osvježila, renovirala, ne samo da je ljepša, već je i čistija. Zahvalni smo narodu koji nas podržava na ulicama i društvenim mrežama. Privilegija je biti u Banjoj Luci. Nadamo se da će ovo samo biti početak velikih događaja u ovom gradu", zaključio je Đoković.

Ukoliko ste propustili žrijeb, možete ga pogledati u našem umetnutom prilogu.