|

Đokoviću rekordi nebitni: Ne želim propustiti najvažnije stvari u životu

Đokoviću rekordi nebitni: Ne želim propustiti najvažnije stvari u životu
22
N. K.
13.9.2019. u 19:54
21
komentara
22

dijeljenja
Đokoviću rekordi nebitni: Ne želim propustiti najvažnije stvari u životu Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković (32) u razgovoru za CNBC rekao je kako ne može zamisliti svoj život bez tenisa, ali i da zbog rekorda ne želi propustiti najvažnije stvari u životu.
"Da li su rekordi važniji od vremena koje provedem s porodicom? Jesu li bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu. Potpuno sam otvoren i sto posto iskren oko svega. Puno pričam sa suprugom oko svega toga. S roditeljima, braćom, ljudima koji su mi bliski također pričam, želim shvatiti kako oni gledaju na to. Otac sam dva anđela i vrijeme koje provodim s njima mi je jako dragocjeno. Ne želim proći kroz život i shvatiti da nisam bio tu, da sam propustio neke najvažnije stvari u njihovom odrastanju", rekao je Đoković, kojem je trenutno ugroženo prvo mjesto na ATP listi.

I dalje je upitno hoće li Novak završiti sezonu na terenu budući da ga muči povreda ramena, a upitan može li zamisliti život bez tenisa odgovorio je sa "i da i ne".

"Mogu zamisliti zato što se ne bojim života bez tenisa. Sretnim me čini i puno drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa. Kad ne budem igrao, bit ću i dalje aktivan u sportu. Želim imati svoju akademiju, prenijeti sva svoja iskustva novim generacijama koje odrastaju u Srbiji", poručio je Đoković.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...