Čini se logično rješenje
96

Đokoviću nije dugo trebalo da "preboli" Ivaniševića, snimljen je u društvu novog trenera

D. P.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković se prije nekoliko dana razišao sa legendarnim hrvatskim teniserom Goranom Ivaniševićem, a sada je pronašao i njegovog nasljednika s kojim već trenira.

Ivanišević i Đoković su sarađivali šest godina tokom kojih su osvojili brojne trofeje, a sada je došlo vrijeme za rastanak. Iako je u medijima naglašavao da bi možda mogao karijeru nastaviti i bez trenera, to se najvjerovatnije neće desiti.

Đoković se vratio u Beograd i tu odradio dva treninga s legendarnim srbijanskim teniserom Nenadom Zimonjićem, koji će, po svemu sudeći, biti novi trener najboljeg tenisera svijeta.

Prema kadrovima s treninga, evidentno je da Đoković "upija" savjete svojevremeno najboljeg tenisera svijeta u dubl konkunrenciji koji je osvojio osam titula na Grand Slam turnirima.

Da nije stvar o slučajnosti i jednom treningu, potvrđuju i informacije teniskog portala Score GO, koji je još prije treninga najavio da je Zimonjić prvi favorit da naslijedi Ivaniševića u Đokovićevom trenerskom timu. Kako se dvojac odlično poznaje decenijama, odradili su mnogo treninga i mečeva zajedno, čini se da bi imenovanje Zimonjića bilo i više nego logično rješenje.

Zimonjić se nije mnogo proslavio u singlu tokom karijere i bio je 176. igrač svijeta u svom zenitu. Međutim, na vrijeme se posvetio dublu i tu osvojio osam Grand Slam titula i ukupno 54 trofeja uključujući dva Wimbledona.