Nakon meča s Wawrinkom
127

Đokovićeva reakcija na kakvu nismo navikli: Pobijedio pa se obratio čovjeku u publici

D. P.
Đoković nakon pobjede nad Wawrinkom (Foto: Screenshot)
Đoković nakon pobjede nad Wawrinkom (Foto: Screenshot)
Srbijanski teniser Novak Đoković sinoć je bez većih problema savladao starog rivala Stana Wawrinku (6:3, 6:1 i 7:6), a tokom meča na tribinama je bio prisutan jedan navijač s kojim je teniser često vodio "bitke".

Đoković je uspio prije londonskog "policijskog časa" završiti meč tako da ne mora danas ponovo izlaziti na teren, a osim protiv Wawrinke, "borio" se i protiv jednog bezobraznog navijača s kojim je u nekoliko navrata dolazio u svađu.

Kada je pobijedio, Đoković se odmah okrenuo prema tom navijaču i poslao mu poruku. Gestikulacijom je poručio navijaču da ga ne čuje u tim trenucima, a mnogi su se pitali kome je ta poruka upućena, pošto takav vid reakcije nije nešto na šta nas je Đoković navikao tokom karijere.

Mediji su otkrili da je poruka upućena navijaču koji se nije ponašao u skladu s teniskom etikom. Tokom cijelog meča je dobacivao i glasno slavio poene koje bi Đoković izgubio, tako da je i tokom meča dolazio u interakciju s jednim od najboljih tenisera svih vremena.

Nakon meča, Đoković je imao i poruku za njega. O ovom manjem incidentu govorio je i legendarni američki teniser John McEnroe, koji je bio stručni komentator na jednoj američkoj televiziji tokom prijenosa.

McEnroe je poručio da je ovom navijaču "bolje da šuti, jer bi u protivnim mogao iznervirati Đokovića", a to je uvijek bio loš signal za njegovog protivnika jer negativne reakcije s tribina najčešće izazovu još bolju igru srbijanskog tenisera.