Nije mu bilo do priče
11

Đokovića iznervirao novinar, dao je nikad kraću izjavu nakon pobjede

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novak Đoković danas je u trećem kolu grupne faze završnog Mastersa u Torinu ostvario pobjedu od 2:1 nad Poljakom Hubertom Hurkaczem, ali nije imao previše razloga za slavlje.

Tražio je srbijanski teniser pobjedu od 2:0 za siguran plasman u polufinale turnira, ali Poljak mu je oduzeo set i udaljio ga od završnice.

Đoković je bio vidno nervozan i razočaran nakon pobjede koja bi mogla ponijeti epitet "Pirove", a zbog toga je dao nikad čudniju i kraću izjavu po završetku meča.

Iznerviralo je Đokovića pitanje novinara zašto je bio nervozan tokom drugog seta, koji je Hurkacz dobio sa 6:4.

"Kako to mislite? Izgubio sam set, to je normalno", kratak je bio Đoković.

[TWITTER]1725186728506589319[/TWITTER]

Potom ga je novinar zamolio i da prokomentariše meč, ali je dobio još kraći odgovor.

"Dobar meč", poručio je Đoković.

Nešto kasnije je u izjavi za Sport Klub bio opširniji te je istakao da ne želi da se živcira.

"Težak meč, pogotovo iz perspektive returna. Igrao sam protiv igrača koji je upao kao zamjena i igrao samo jedan meč. Ušao je relaksirano i bilo mu je teško čitati servise koji su u prosjeku išli brže od 220 km/h. Dobro sam ga pročitao u tie-breaku prvog seta, ali u drugom setu je bio dovoljan jedan loš game s moje strane", rekao je Đoković i zaključio:

"Dolaze mi djeca pa ću s njima provesti vrijeme. Uradio sam šta sam uradio, ne želim da se živciram."

Đokovićeva sudbina je sada u rukama Jannika Sinnera, Italijana za kojeg Novak večeras mora navijati u okršaju s Holgerom Runeom. Ako Sinner pobijedi Đoković će ići u polufinale, što neće biti slučaj ako slavi Rune. Loša vijest za srbijanskog tenisera je što Sinneru pobjeda večeras uopće nije potrebna...

Duel Sinnera i Runea počinje u 21 sat.