Više nisu neprijatelji
246

Đoković zaigrao užičko kolo u pauzi između setova, na kraju je izgubio od Kyrgiosa

D. P.
Đoković u ritmu slavi osvojen set (Foto: Screenshot)
Đoković u ritmu slavi osvojen set (Foto: Screenshot)
Srbijanski teniser Novak Đoković pravi show gdje god se pojavi, a tako je bilo i danas u duelu protiv Nicka Kyrgiosa na prepunoj Rod Laver Areni.

Na mjestu gdje će uskoro početi prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open, danas je Đoković odigrao egzibicioni meč protiv Nicka Kyrgiosa. Australijanac je slavio u spektaklu rezultatom 2:1, po setovima 4:3, 2:4 i 10:9.

Gledatelji su mogli uživati u odličnom tenisu u kojem su obojica igrača nastupila rasterećeno i prikazali nekoliko sjajnih udaraca, poena i donijeli dramu u meč u kojem se to nije očekivalo.

Nakon što je izjednačio na 1:1 u setovima, Đoković je u svom stilu pokazao plesne sposobnosti. Odabrao je tradicionalni ples, tačnije zaigrao je užičko kolo i tako oduševio navijače.
No, nakon toga uslijedio je treći set u kojem je Đoković upisao poraz.

Ipak, Đoković i Kyrgios danas su pokazali da više neprijateljstva između njih nema, iako su godinama prije "ratovali" jedan protiv drugog. Danas su u sjajnim odnosima i na terenu i van njega, a u jednom trenutku nazdravili su s energetskim pićima u pauzi između dva poena.