Crna Gora otpala
80

Đoković: Za sada ostaje da ćemo igrati u Sarajevu, Banjoj Luci i Zadru

N. K.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković govorio je za Sport klub o startu Adria Toura, utiscima stranih tenisera o Beogradu i otkazanom turniru u Crnoj Gori.

"Turnir se svuda prenosi. Ljudi šalju poruke, govore kako lijepo izgleda i da su sretni što imaju mogućnost gledati najbolje evropske tenisere na jednom mjestu, u potpuno drugačijem konceptu. Svima nama je čudno jer smo svi bili apsolutno zatvoreni. Postoji debata o tome da li je trebalo sa publikom. Željli smo organizovati ovaj događaj s publikom, što se i obistinilo. Ali, to je prije svega praćenje propisa Vlade Republike Srbije i svih medicinskih i zdravstvenih stručnjaka. Internacionalni mediji su pričali o tome kako to možda malo ukazuje na nepoštovanje onoga što se dešava u ostatku svijeta", rekao je Đoković pa dodao:

"Stvarno mislim da je ovo pozitivna, lijepa i vedra poruka. Život ide dalje i mi moramo pristupiti organizaciji ovakvih događaja regionalno. Svaki dio svijeta ima svoje rukovođenje, pristup i način na koji se nosi s koronavirusom. Zahvalio bih se svim organizatorima ovog događaja i ljudima dobre volje, koji su prepoznali humanitarni karakter što doprinose svako na svoj način. To je kolektivni i timski rad, koji je presudio i koji je omogućio da se organizuje ovako nešto."

Turnir se održava u još nekoliko gradova u regionu, a onaj koji je trebalo da bude održan u Crnoj Gori je otkazan.

"U Crnoj Gori imam toliko porodice i osjećam je kao svoj dom. Mnogo sam se radovao da idem tamo. Pokušali smo sve što smo mogli, ali nismo mogli više čekati jer se granice nisu otvorile, a mi ne možemo rizikovati. Organizaciono ima stotine stavki i detalja. Logistika zahtjeva barem nekoliko sedmica unaprijed da se stvari organizuju. Ako nemamo ni tih nekoliko sedmica, onda ne možemo ni organizovati događaj. Tako da je sada da treća sedmica pod znakom pitanja. Razmatramo nekoliko različitih lokacija. Sve je to jako blizu u odnosu na rokove. Sigurni su Zadar, Banja Luka i Sarajevo. Potrudit ćemo se da pronađemo rješenje i za treću sedmicu", podvukao je Đoković.