Ispunit će san
107

Đoković za 20 miliona eura gradi luksuzni hotel i jedan od najvećih sportskih centara u regionu

H. H.
Novak Đoković tokom posjete Visokom (Foto: E. M./Klix.ba)
Novak Đoković tokom posjete Visokom (Foto: E. M./Klix.ba)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković planira gradnju luskuznog hotela i jednog od najvećih sportskih centara u regionu na planini Goč (centralna Srbija), a kako otkriva srbijanski portal Alo projekt je vrijedan preko 20 miliona eura.
Alo tvrdi da se Đoković se prije nešto više od dva mjeseca odlučio na ovaj korak, a izgradnja prestižne nekretnine očekuje se krajem godine. Navodi se da su Đokovići željeli da imaju svoju oazu na visokoj nadmorskoj visini i da naprave prestižan sportski centar koji će imati sve pogodnosi koje su potrebne Novaku tokom treniranja i odmaranja.

Prije nekoliko mjeseci ukazala im se prilika da kupe ogromno zemljište na planini Goč, a Novak je to shvatio kao znak da je vrijeme da ostvari svoj san i uloži u izgradnju sportskog kompleksa udaljenog 15-tak kilometara od Vrnjačke Banje (oko 200 km od Beograda).

"Novak je svega nekoliko dana pregovarao o kupovini zemljišta na Goču, a budući da su njegovu ideju podržali vodeći investitori u tom dijelu Srbije, dogovor je lako postignut. Za nekoliko nedjelja očekuje se da zemljište i papirološki bude u njegovom vlasništvu, a početak izgradnje dogovorili su za prve nedjelje decembra. Kako na zemljištu ne postoji nijedan objekat, Nole će sa gradnjom početi od nule, pa će mu za izgradnju hotela i sportski centar biti potrebno nešto više od dvije godine", naveo je izvor blizak Đokoviću koji je želio ostati anoniman i istakao da će luksuzni kompleks koštati više od 20 miliona eura.

Dodao je da je najbolji teniser svijeta isplanirao da sportske aktivnosti i treninzi budu potpuno besplatni za sve socijalno ugrožene mališane.

Inače, Novak Đoković neće učestvovati na US Openu, zvanično je potvrđeno od najboljeg tenisera svijeta.

Danas se održava žrijeb za posljednji Grand Slam turnir sezone US Open, a u žrijebu je bilo i ime i Novaka Đokovića čiji je status dugo bio neizvjestan s obzirom da nije vakcinisan i čekala se konačna odluka američkih vlasti da li će mu omogućiti nastup u New Yorku.

Međutim, kako nije bilo promjene pravila o ulasku u zemlju, Đoković je povukao svoju prijavu i tako otklonio i posljednju dilemu pred početak turnira.