U tri seta
78

Đoković sigurnom pobjedom protiv Karatseva izborio deveto finale Australian Opena

H. H.
Đoković je do sada osvojio osam titula na Australian Openu (Foto: EPA-EFE)
Đoković je do sada osvojio osam titula na Australian Openu (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australian Opena nakon što je sigurno sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2) pobijedio Rusa Aslana Karatseva.

Ruski teniser koji je bio najveća senzacija turnira u Melbourneu ipak nije mogao napraviti još jedan podvig protiv prvog tenisera svijeta, ali sigurno može biti prezadovoljan svojim nastupom i plasmanom u polufinale.

Đokoviću je u prvom setu bio dovoljan jedan break za prednost, a u drugom setu Karatsev je pružio nešto bolji otpor u kojem je nakon dva breaka zaostatka skoro uspio da se vrati.

Nakon 5:1 napravio je break, a potom je imao dvije prilike da oduzme servis rivalu pri rezultatu 5:4. Ipak, Đoković se spasio i sa 6:4 dobio i drugi set.

Treći set počeo je breakom Đokovića koji je poveo 2:0, ali je Karatsev uzvratio i izjednačio na 2:2. Ipak, već u narednom gemu najbolji teniser svijeta je ponovo oduzeo servis rivalu, a potom još jednim breakom završio posao sa 6:2, plasiravši se u svoje deveto finale Australian Opena na kojem je do sada osvojio osam titula.

Đoković će protivnika u finalu saznati sutra nakon drugog polufinalnog meča imeđu Grka Stefanosa Tsitsipasa i Rusa Daniila Medvedeva.