Nakon tri sedmice
22

Đoković se vratio na prvo mjesto nakon šokantnog ispadanja Medvedeva s Indian Wellsa

D. P.
Medvedev je dozvolio bolan preokret (Foto: EPA-EFE)
Medvedev je dozvolio bolan preokret (Foto: EPA-EFE)
Gael Monfils je velikim preokretom savladao Danila Medvedeva rezultatom 2:1 (4:6, 6:3 i 6:1) u šesnaestini finala Indian Wellsa tako da se Novak Đoković vraća na prvo mjesto ATP liste.

Iskusni francuski teniser Gael Monfils u karijeri je znao praviti velike probleme najboljim teniserima na svijetu, a danas je drugi put s nekog turnira izbacio svjetskog broja jedan.

Protiv Medvedeva je napravio veliki preokret nakon što je izgubio prvi set rezultatom 4:6. Međutim, u nastavku meča na Masters 1000 turniru u Indian Wellsu zaigrao je neuporedivo bolje.

Drugi set Francuz je priveo u svoju korist zahvaljujući breaku u osmom gemu kada je otišao na 5:3. U narednom servis-gemu koristi prvu set-loptu i poravnava na 1:1.

Treći set donosi "raspad" igre Danila Medvedeva. Prvi reket svijeta je prepustio čak tri breaka svom rivalu tako da Monfils ide u osminu finala popularnog "petog Grand Slam" turnira.

To znači da se Novak Đoković nakon vrlo kratke pauze vraća na mjesto broj jedan ATP liste. Medvedev je tri sedmice bio broj jedan, a Đoković se vraća na čelo iako ne igra Masters u Indian Wellsu.