U tri seta
18

Đoković se propisno namučio protiv Delbonisa za plasman u osminu finala Miamija

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković (1. ATP) plasirao se u osminu finala ATP turnira u Miamiju nakon što je sinoć pobijedio Argentinca Federica Delbonisa (83. ATP). Đoković je nakon dva sata igre slavio u tri seta, a bilo je 7:5, 4:6, 6:1.

Iako je prvi igrač svijeta u duel s ljevorukim teniserom ušao kao veliki favorit, Delbonis je odigrao meč karijere i dobro namučio Đokovića.

Na početku nije djelovalo da će se prvi reket svijeta namučiti u meču trećeg kola, posebno nakon što je u prvom setu došao do ranog breaka i za tili čas stekao 4:1.

Nakon što je osvojio prvi set Đoković je veoma dobro započeo i drugi, ponovo prvi došao do breaka i činilo se da je posao za srbijanskog tenisera na ovom meču okončan. Međutim, nije tako mislio Delbonis koji je preokrenuo i odveo meč u treći, odlučujući set.

Ipak, u posljednjem setu se pitanje pobjednika nije postavljalo, Delbonis je potpuno pao, što je Novak iskoristio da napravi dva breaka i sa 6:1 izbori plasman u osminu finala. Tamo ga čeka španski teniser Roberto Bautista-Agut (25. ATP) koji je izbacio Italijana Fabija Fogninija.

Plasman u osminu finala Miamija sinoć su izborili i Hrvat Borna Ćorić i Australac Nick Kyrgios.