Izbacio Shapovalova
0

Đoković se plasirao u finale Wimbledona, protiv Berrettinija igra za historiju

N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković (1. ATP) plasirao se u finale Wimbledona nakon što je večeras poslije gotovo tri sata igre pobijedio Kanađanina Denisa Shapovalova (12. ATP) sa 3:0, po setovima 7:6, 7:5, 7:5.

Đokoviću je sada ostala još samo jedna pobjeda da se poravna s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom u broju osvojenih Grand Slam titula (20).

Shapovalov je bolje otvorio meč s breakom već iz drugog pokušaja pa je brzo poveo s 3:1 u prvom setu. Ipak, Novak se pred kraj seta vraća breakom na 5:5, a onda je dominantno osvojio tie-break sa 7:3 i vodstvo u setovima.

Sjajno su oba tenisera servirala i igrala u drugom setu, a na kraju je presudan bio 11. gem kada je Đoković osvojio break koji je bio dovoljan da udvostruči vodstvo u setovima.

Identično je bilo i u trećem setu. Ponovo je ključan bio 11. gem kada Shapovalov gubi svoj servis, a onda je Novak trijumfalno osvojio sedmi gem za konačnih 3:0 u setovima.

Đoković će u finalu Wimbledona igrati protiv Italijana Mattea Berrettinija (9. ATP) koji je danas savladao Huberta Hurkacza. Finale se igra u nedjelju u 15 sati.