Bolji od Carreno-Buste
0

Đoković se nervirao pa nakon preokreta izborio polufinale Roland Garrosa

K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Roland Garrosa pobjedom protiv 18. igrača svijeta - Španca Pabla Carreno-Buste rezultatom 3:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:3, 6:4).

Na početku prvog seta obojica tenisera igrala su poprilično sigurno u trenucima kada su imali servis, a prvi break napravljen je u petom gemu kada Španac dolazi u vodstvo od 3:2. Đoković se uspio vratiti i napravljenim breakom poravnati na 4:4, no već u sljedećem gemu španski teniser pravi novi break i osvaja prvi set.

Za razliku od prvog, Đoković je bio taj koji se u drugom setu faktički sve pitao, pa je tako s dva napravljena breaka i bez ijednog izgubljenog gema na svoj servis stigao do poravnanja u setovima rezultatom 6:2.

Đoković je bolje otvorio i treći set, odmah na početku napravio je break i stigao u vodstvo od 3:0, no španski teniser se vratio u petom gemu i uzvratio break prvom teniseru svijeta. Ipak, u osmom gemu Đoković je opet napravio razliku i stigao do vodstva od 2:1 u setovima.

U četvrtom, ispostavit će se ključnom setu, Đoković je bio izuzetno nervozan, ali na terenu je ipak igrao onako kako se od njega očekuje, a ključni je bio sedmi gem kada je pri rezultatu 3:3 napravio break, stigao do vodstva od 4:3 i sigurnom igrom na svoj servis do kraja meča stigao do pobjede i plasman u polufinale.

Najbolji teniser svijeta će u polufinalu Roland Garrosa igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je ranije bio bolji od Andreyja Rubleva rezultatom 3:0 u setovima (7:5, 6:2, 6:3). U drugonm polufinalu sastaju se Schwartzman i Nadal.