Nakon osvajanja US Opena
35

Đoković sasvim iskreno: Da nisam iz Srbije, odavno bih bio najveći svih vremena

S. G.
Nakon osvajanja rekordnog 24. Grand salama u karijeri, odnosno još jednog US Opena, Novak Đoković je održao opširan govor u kojem je rekao sve ono što mu leži na duši.
Srbijanski teniser dotakao se vječite diskusije o tome ko je najveći teniser svih vremena čime je ponovo privukao dosta pažnje.

"Ostavljam to vama i svima drugima, da li jesam ili nisam, da li zaslužujem da budem dio te diskusije. Činjenica jeste jedna – da nisam iz Srbije, prije mnogo godina bih bio dignut u nebesa u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svijetu. No, dobro, to je dio mog životnog putovanja, ja sam zahvalan na tome što dolazim iz Srbije, to mi daje vjeru i nadu. Zato je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite", rekao je Đoković.

Osvajač 24. Grand slama govorio je i o onom što mnoge zanima, a to je do kada će se baviti bijelim sportom.

"Tenis je i dalje u dobrim rukama. Znate, igrači dolaze i odlaze. Ista sudbina čeka i mene. Konačno, jednog dana, napustiću tenis za 23-24 godine i doći će novi mladi igrači ha-ha-ha. Do tada, pretpostavljam da ćete me još gledati", šaljivo je prokomentarisao Đoković.

Podsjetimo, Novak je slavio u sinoćnjem finalu US Opena nakon nešto više od tri i po sata savladao Daniila Medvedeva sa maksimalnih 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).