Tenis
15

Đoković protiv Nadala u polufinalu Roland Garrosa

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković i Rafael Nadal brzo su kompletirali polufinalnu postavu teniskog Grand Slam turnira Roland Garrosa, koji se ove sedmice završava u Parizu.

Nakon sat i 56 minuta igre Nadal je jubilarni 10. put iz isto toliko susreta savladao Švicarca Stanislasa Wawrinku sa 6-2, 6-3, 6-1. Sedmerostruki pobjednik pariskog Grand Slam turnira igra sve bolje i bolje kako turnir odmiče, a to je najbolje na svojoj koži osjetio Wawrinka. Španac, za razliku od mečeva u prvoj sedmici, nije poklanjao poene, te je u konačnici upisao svega 17 neprisiljenih grešaka i 31 winner. Wawrinka je pak bio vrlo nervozan i u manje od dva sata napravio čak 40 grešaka, što je apsolutno nedopustivo u meču protiv "kralja zemlje".

Rezultatom 3-0 u setovima Nadal je sada na nizu od 12 uzastopnih osvojenih gemova protiv Švicarca, koji je vjerojatno bio i umoran nakon što se kolo ranije vratio od 0-2 protiv Richarda Gasqueta i slavio s 8-6 u petom setu.

Svega 15-ak minuta više trebao je prvi teniser svijeta Novak Đoković da izbori svoje polufinale. Srbin je sa 6-3, 7-6(5), 7-5 slavio protiv njemačkog veterana Tommyja Haasa (35), ne ponudivši mu pritom ni najmanju šansu za pobjedu.

Haas je bio relativno blizu uzimanju drugog seta kada je isti otišao u tie-break, no statistički gledano Haas je na Đokovićevom servisu osvojio svega 15 poena i, što je najčudnije, dva puta oduzimao servis. No, prvi igrač svijeta je u čak pet navrata oduzimao početni udarac Nijemcu, a činio je to praktično kad je htio. U konačnici je osvojio 32 poena više od Haasa i sasvim zasluženo izborio meč protiv branitelja naslova Nadala.

Po 35. put u karijeri sudarit će se Nole i Rafa, a trenutnu prednost u pobjedama ima Španac (19-15), koji je prije dva dana proslavio 27. rođendan. No, posljednji meč na turniru sa zemljanom pobjedom pripao je Đokoviću (Monte Carlo ove sezone), dok je u prošlogodišnjem finalu u Parizu slavio Nadal s 3-1 u setovima.

U drugom polufinalu sastaju se David Ferrer i domaća uzdanica Jo-Wilfried Tsonga.

Roland Garros, četvrtfinale, teniseri:

Đoković (1) - Haas (12) 6-3, 7-6(5), 7-5 Nadal (2) - Wawrinka (9) 6-2, 6-3, 6-1