Katastrofa za Tsitsipasa
0

Đoković pregazio Španca i zakazao srbijanski derbi u trećem kolu US Opena, prošao i Alcaraz

D. P.
Đokovićeva laka pobjeda (Foto: EPA-EFE)
Đokovićeva laka pobjeda (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković vrlo lakom pobjedom rezultatom 3:0 (6:4, 6:1 i 6:1) protiv Bernabea Zapate Mirallesa (76. ATP) prošao je u treće kolo US Opena.

Kao što se očekivalo, Đoković nije imao problema protiv španskog tenisera u trećem kolu. Manje probleme srbijanski teniser imao je samo u prvom setu gdje mu je jedan break donio osvajanje seta (6:1).

U nastavku je Đoković prebacio u "brzinu" više i razbio svog rivala za plasman u treće kolo. Tu ga čeka sunarodnjak Laslo Đere pa ćemo u trećem kolu imati srbijanski derbi.

Đoković je tako nastavio s odličnom tradicijom na US Openu izborivši treće kolo u 17 nastupa, koliko se puta pojavio na turniru u New Yorku. Tu će tražiti svoju četvrtu titulu, ali i 24. Grand Slam trofej, čime bi popravio rekord kojeg sam drži.

No, večeras smo vidjeli i prvu veliku senzaciju. Ispao je sedmi teniser svijeta Stefanos Tsitsipas, koji nikako na Grand Slam turnirima ne može uhvatiti kontinuitet.

Grčki teniser je poražen od mladog Švicarca Dominica Strickera rezultatom 2:3.

Ovaj 21-godišnji teniser, inače 128. igrač svijeta, slavio je nakon velikog preokreta pošto je Tsitsipas imao vodstvo od 2:1 u setovima.

Drugih većih iznenađenja nije bilo. Do ovog turnira prvi reket svijeta Carlos Alcaraz prošao je dalje nakon što mu je meč zbog povrede predao Dominik Koepfer.