Silno želi trofej
58

Đoković pravi neočekivano dugu pauzu i vraća se na turnir kojeg nije osvojio osam godina

D. P.
Đoković želi konačno osvojiti Monte Carlo (Foto: EPA-EFE)
Đoković želi konačno osvojiti Monte Carlo (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković, koji nije dobio pravo nastupa na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiju, napravit će nešto dužu pauzu prije povratka na terene.

Đoković je posljednji turnir igrao u februaru, a na teren će tek 8. aprila. Pauza je to duža od mjesec dana, a u međuvremenu će propustiti nekoliko turnira iz ATP 250 serije na kojima je mogao nastupiti.

Ipak, Đoković je odlučio napraviti kraći odmor i u što boljoj formi dočekati najvažni dio sezone na šljaci.

Tako će njegov prvi naredni turnir biti Masters 1000 turnir u Monte Carlu, koji počinje 8. aprila. Riječ je o turniru kojeg je tokom karijere osvojio samo dva puta.

Do pehara u Kneževini Monako Đoković je stizao 2013. i 2015. godine, što predstavlja jednu od najdužih "suša" na jednom turniru u karijeri srbijanskog tenisera. U finalu 2015. godine Đoković je savladao Tomaša Berdiha.

Upitno je da li će nastupiti španski teniser Rafael Nadal, koji je i rekorder Mastersa u Monte Carlu s 11 titula. Španac ima probleme s povredom još od Australian Opena, a ukoliko bude makar donekle sanirao povredu, nema sumnje da će zaigrati na jednom od svojih omiljenih turnira.