Najbolji teniser svijeta
121

Đoković posjetu BiH s porodicom nastavlja na planini Igman

H. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas je doputovao u BiH, a nakon posjete Arheološkom parku "Bosanska piramida Sunca" u Visokom, stigao je u Sarajevo na planinu Igman gdje će prenoćiti u hotelu Monti.

Novak je odlučio provesti noć sa svojom porodicom u srcu olimpijske planine Igman, u dolini Velikog Polja, dvadesetak kilometara južno od prijestolnice Sarajeva.

Đoković je danas stigao u glavni grad BiH nakon čega se zaputio ka Visokom, a ovo mu je treći dolazak u posljednjih godinu dana u BiH.

Nakon što je prvi put došao s roditeljima Srđanom i Dijanom, drugi sa suprugom Jelenom, ispunio je obećanje i u trećem navratu u našu državu došao sa djecom Stefanom i Tarom.

S obzirom da se radi o privatnoj posjeti, brojne policijske snage i redari u Visokom nisu dali posjetiocima da ometaju Đokovića u njegovim aktivnostima s porodicom, a za sada nije poznato koliko ostaje i kakav je njegov plan posjete BiH.

Ono što je sigurno da će prenoćiti barem jednu noć i to na području Sarajeva.

"Uzbuđen sam zbog dolaska kao i prvi put. Kad dolazim kod prijatelja i izvanrednog domaćina Semira Osmanagića, uvijek sam nasmijan. Prošle godine sam došao tačno pred nastavak sezone u koju sam krenuo odlično i nadam se da ću na krilima ove dobre energije moći zabilježiti dobre rezultate na predstojećim turnirima, pogotovo Roland Garrosu koji mi je najbitniji", kazao je Đoković u kratkom obraćanju predstavnicima medija.

S obzirom da Grand Slam turnir Roland Garros počinje 30. maja, prvi reket svijeta u Visoko je stigao neposredno prije nastupa u Parizu, ne krijući da ne ovaj način želi što spremniji dočekati ovaj izuzetno važan turnir.