Vratio se na teren
22

Đoković poražen u 2. kolu Indian Wellsa: Čudno mi je, kao da sam prvi put na Touru

Piše: K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Japanski teniser Taro Daniel (ATP: 109) savladao je Srbijanca Novaka Đokovića rezultatom 2:1 u setovima u meču 2. kola Mastersa u Indian Wellsu.

Japanac je prvi set dobio nakon tie-breaka, ali se u drugom Đoković odmah vratio u igru. Jednim napravljenim breakom, nekada prvi igrač svijeta osigurao je treći set, ali je za samo 38 minuta izgubio odlučujući set i Daniel je osigurao prolazak u 3. kolo.

Đoković je nakon meča čestitao protivniku na pobjedi, a otkrio je da je potpuno izgubio ritam i da se mučio na terenu.

"Čestitam protivniku koji se borio i koji je pokazao sjajan duh na terenu. Što se mene tiče, osjećao sam se kao da igram prvi meč na Touru i bilo je baš čudno. Potpuno sam izgubio ritam, mučio sam se i na terenu, ali i sa zdravljem, no drago mi je što sam opet bio na terenu tako brzo", rekao je Đoković, a potom nastavio:

"Operisao sam se prije pet ili šest sedmica pa nisam očekivao da ću igrati ovdje. Možda sam malo poranio, jer nisam uspio da pronađem ritam, a činjenica je da mi nedostaje takmičenja. Bog nam uvijek zada neki izazov kada ga najmanje očekujemo i uvijek postoji nešto dobro u svemu tom", završio je Srbijanac.

Od ostalih rezultata 2. kola Federer je rezultatom 2:0 u setovima savladao Delbonisa, a istim rezultatom Querrey je savladao Zvereva. Kasno poslije ponoći, Čilić je bio bolji od Fucsovicsa, kao i Del Potro od De Mainaura, obojica rezultatom 2:0 u setovima.