U svom stilu
130

Đoković otkrio tajnu uspjeha i kako se "reanimirao": Stao sam ispred ogledala i pričao sam sa sobom

K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković danas je spektakularnim preokretom došao do pobjede protiv igrača iz Italije Jannika Sinnera, a nakon meča je otkrio "tajnu pobjede" i kako je između drugog i trećeg seta razgovarao sam sa sobom ispred ogledala.
Nakon što je imao zaostatak od 2:0 u setovima, Novak je otišao u svlačionicu i kako kaže, reanimirao se razgovorom ispred ogledala te se na teren vratio kao potpuno drugi čovjek.

"Uzbudljiv meč, a prva dva seta za mene nisu bila nimalo uzbudljiva. Odigrao sam poslije toga 'novi meč', a na početku trećeg seta sam mu oduzeo servis i kada sam to uradio, osjećao sam da sam ga izbacio iz ritma i pronašao svoj. Da, bila su to dva različita meča, a na početku trećeg seta sam se osjećao potpuno drugačije", rekao je Đoković pa nastavio:

"U svlačionici sam između drugog i trećeg seta imao razgovor sam sa sobom. Bio je to motivacioni, pozitivan razgovor. Pokušao sam negativne i loše trenutke preokrenuti u nešto pozitivno, pokušao sam reanimirati sebe na neki način, a isto to sam uradio i protiv Tsitsipasa u finalu Roland Garrosa kada sam gubio sa 2:0. Ne radi uvijek i nema garancije da će uvijek raditi, ali sam osjećao da nešto trebam promijeniti. Nisam igrao dobro, nisam se dobro osjećao, ali srećom na Grand Slamu se igra na tri dobijena seta i imao sam se priliku vratiti."

Novak je nakon meča dodatno rekao kako je u prva dva seta sumnjao u svoje udarce, da nije bio dobar u razmjeni i da je bio pasivan, ali da je sve vrijeme vjerovao u to da se može vratiti.

Đoković će u polufinalu Wimbledona igrati protiv Britanca Camerona Norriea.