Razočarenje za Novaka
782

Đoković ostao i bez bronzane medalje nakon poraza od Carreno-Buste

N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Pablo Carreno-Busta (11. ATP) osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je u jutrošnjem meču za treće mjesto savladao favorizovanog Srbijanca Novaka Đokovića (1. ATP).
Nakon gotovo tri sata igre bilo 2:1 za Španca, po setovima 6:4, 6:7, 6:3. Prvi teniser svijeta je tako ostao bez ijedne medalje, iako je bio najveći favorit za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama.

Prvi break na meču viđen je u petom gemu kada Španac osvaja poen s nulom. Ovaj gem je podsjetio na onaj iz Novakovog duela polufinala protiv Zvereva koji je promijenio tok meča.

Imao je potom vidno umorni Novak dvije prilike da se vrati u set, da dođe do 5:5, ali je izgubio u dvije razmjene pa je Busta na svom posljednjem servisu riješio pitanje pobjednika u prvom setu.

U drugom setu nije bilo grešaka ni na jednoj strani. Teniseri gotovo da nisu imali šansi napraviti break na servis protivnika pa se očekivano igrao tie-break. Đoković se u njemu bolje snašao iako je bio na ivici poraza te u tom trenutku ostao u igri za bronzu.

U trećem setu Carreno-Busta je igrao dominantno i sigurno te je uz break osvojen odmah na početku odlučujućeg seta sigurno došao do zasluženog trijumfa i bronzane medalje.

Podsjetimo, u sutrašnjem finalu za zlatnu medalju borit će se Nijemac Alexander Zverev (5. ATP) i Rus Karen Hačanov (25. ATP).