Postao vegan
23

Đoković o novoj "jeftinoj ishrani": Meso sam jeo tri puta dnevno, sada ne jedem do 12

K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Prvi teniser svijeta Novak Đoković otkrio je na koji način započinje dan i koje su to namirnice koje prvo unosi u svoj organizam.

On je rekao da jutro uvijek počinje s čašom tople vode u koju stavi nekoliko kapi limuna, što bude neka blaža verija limunade.

"Kada se probudim volim popiti čašu tople vode s kapima limuna, što je odlično za detoksikaciju, a nakon toga napravim sok od povrća. Dodao bih i to da za doručak jedem puno voća", kazao je Đoković koji je dodao:

"Na moju ishranu ne bi potrošili puno novca. Uz to, ne jedem gotovo ništa do podne", istakao je najbolji teniser svijeta.

Nakon toga, on je otkrio kako je način ishrane promijenio prije pet godina, a da je do tada čak tri puta dnevno jeo meso.

"Već pet godina se hranim na taj način (vegan), a istina je da sam odrastao na potpuno drugom načinu ishrane, odnosno jeo sam meso čak tri puta dnevno. Promijenio sam se i sretan sam zbog toga", kazao je Đoković.

Na kraju, prvi teniser svijeta istakao je da svoje prijatelje ipak poziva na roštilj, ali da sprema salatu, krompir ili neko drugo povrće.