Vraća se u formu
6

Đoković o Agassiju: Puno mi je pomogao, zahvalan sam što je dio mog života

Klix.ba
Agassi i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Agassi i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković nedavno je završio saradnju sa legendardnim Andre Agassijem, a on je rekao da je ponosan što ima jednu takvu osobu u svom životu.

Prije svega, nekada prvi reket svijeta kazao je da nije imao nikakav ugovor sa Agassijem te da njihova saradnja nije raskinuta, već da je završena.

"Nas dvojica nikada nismo imali neki ugovor, pa se ne može reći da smo raskinuli saradnju. Andre mi je mnogo pomogao, ne samo kao trener, već i u nekim drugim sferama života. Nas dvojica smo bili i ostali prijatelj, riječ je o jednoj sjajnoj osobi i mogu reći da sam zahvalan što je takav čovjek dio mog života", rekao je Đoković.

Nakon toga, novinarima je odgovorio o eventualnoj saradnji sa Marianom Vajdom, a on je rekao da niko ne zna šta će se poslije Monte Carla desiti.

"Marian i ja sarađujemo na ovom turniru, na obostrano zadovoljstvo. Samo Bog zna šta će se kasnije dešavati", istakao je srbijanski teniser.

Đoković je u prvom kolu ATP Master turnira u Monte Carlu savladao sunarodnjaka Dušana Lajovića rezultatom 2:0 u setovima (6:0, 6:1).