ATP Finals u Torinu
171

Đoković neočekivano poražen od Zvereva i tako ostao bez finala završnog Mastersa

D. P.
Đoković nije uspio preokrenuti (Foto: EPA-EFE)
Đoković nije uspio preokrenuti (Foto: EPA-EFE)
Prvi teniser svijeta Novak Đoković ostao je bez finala završnog Masters turnira u Torinu. Bolji od srbijanskog tenisera bio je Alexander Zverev (3. ATP) rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (4), 4:6 i 6:3.

Prvi set donio je veliku dramu, ali i borbu koja je trajala više od sat vremena. Obojica tenisera su sigurno čuvali svoj servis, a prvu break-loptu vidjeli smo tek u 10. gemu.

Pri vodstvu 5:4, Đoković nije iskoristio prvu set loptu na servis svog rivala. No, u sljedećem gemu imao je Zverev dvije set-lopte, ali ni on to nije iskoristio pa je pobjednik odlučen u tie-breaku.

Tu se bolje snalazi njemački teniser koji je rezultatom 7:4 priveo prvi set kraju i došao na korak od velike pobjede.

Jednako uzbudljivo bilo je i u drugom setu. Teniseri su odlično servirali i nisu dozvoljavali šanse, ali je onda u devetom gemu pri rezultatu 4:4 Đoković napravio veliki pritisak i došao do tri vezane break-lopte. Nije ih iskoristio, ali se zato izborio za četvrtu šansu i iskoristio je.

U narednom gemu nova borba, ali i poravnanje Đokovića rezultatom 6:4, pa smo tako otišli u treći set. Činilo se tada da srbijanski teniser ima plan i igru za preokret, ali to nije bio slučaj.

Treći set donosi znatno bolju igru Zvereva koji je iskoristio svoju šansu. Pri rezultatu 1:2 iskoristio je drugu break-loptu i tako zakoračio ka trijumfu. Do kraja seta prepustio je favorizovanom rivalu samo jednu šansu za break, ali je i spasio i tako se plasirao u veliko finale.

Tu ga čeka ruski teniser Danil Medvedev koji je u drugom polufinalu lako savladao Caspera Ruuda rezultatom 6:4 i 6:2.