Rezultatom 2:1 u setovima
166

Đoković neće odbraniti titulu na Mastersu u Rimu, ispao je u četvrtfinalu

E. B.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković je ispao u četvrtfinalu Mastersa u Rimu, te je ostao bez prilike da sedmi put osvoji ovaj veliki turnir u glavnom gradu Italije. Đokovića je na putu ka odbrani titule zaustavio sedmi teniser svijeta Holger Rune rezultatom 2:1 u setovima.

U prvom setu Đoković je igrao očajno, Rune je napravio dva breaka u prvom i petom gemu, te je nakon samo 39 minuta igre poveo u setovima rezultatom 6:2.

U drugom setu Rune je u trećem gemu propustio break loptu, a nakon što je Đoković ipak uspio osvojiti taj gem i povesti sa 2:1, zatražio je medicinski time-out i popio tabletu protiv bolova. U nastavku seta Novak je zatražio još jedan medicinski time-out, no uspio je riješiti set u svoju korist rezultatom 6:4 i poravnati na 1:1 u setovima.

U odlučujućem trećem setu susret je prekinut zbog kiše, a kada je nastavljen na terenu je postojao samo Rune. Danac je veoma brzo stigao do prednosti od 4:0, a sve što je Đoković uspio do kraja je osvojiti samo dva gema, te je Rune prošao dalje rezultatom 6:2, 4:6, 6:2.

Ruud će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Casper Ruud - Francisco Cerundolo.