Veliki trijumf
23

Đoković nakon osvojenog US Opena: Meč je bio kao nogometni, nadao sam se Samprasovom dolasku

Klix.ba
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković je osvojio US Open pobjedom u finalu nad Argentincem Juanom Martinom del Potrom, a nakon meča izjavio je kako se nadao da će u publici vidjeti Petea Samprasa kojeg je stigao po broju Grand Slam trofeja.

Đoković je došao do 14. pehara na najvećim turnirima, toliko ima i Amerikanac, a ispred su samo Roger Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 17.

"Nadao sam se da će biti ovdje, ali nažalost nije. Pete, volim te, ti si moj idol", rekao je Đoković na ceremoniji dodjele pehara, a onda poručio da je pobjedu posvetio porodici.

"Uspio sam zahvaljujući voljenim osobama, djeci, supruzi, porodici... Oni su uvijek bili tu za mene i pružali mi podršku kada je bilo najteže. Znao sam kroz šta je Juan Martin prolazio kada je imao problema s povredama, tokom te dvije-tri godine. U tim trenucima, kada se ne osjećate dobro, pokušavate nešto da naučite i iz toga sam izvukao pouke", poručio je Novak.

Đoković je pohvalio navijače iako nisu bili baš prijateljski nastrojeni prema njemu.

"Meč je bio kao nogometni zbog navijača s jedne i druge strane. Atmosfera je bila nevjerovatna, podržavali su i njega i mene i nikada nisu prelazili granicu dozvoljenog. Svaka čast", zaključio je Đoković.