Polufinale Roland Garrosa
147

Đoković nakon izbacivanja Nadala: Ovo neću zaboraviti, moj najbolji meč u Parizu

N. K.
Đoković slavi veliku pobjedu (Foto: EPA-EFE)
Đoković slavi veliku pobjedu (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković je priznao da je odigrao jedan od najboljih mečeva karijere u sinoćnjem polufinalu Roland Garrosa u kojem je poslije četiri i po sata pobijedio Španca Rafaela Nadala.
"Bio je to definitivno najveći meč koji sam igrao na Roland Garrosu i u top tri koja sam odigrao u karijeri, imajući u vidi kvalitet tenisa, da sam igrao s najvećim rivalom i da je on ovdje imao tako mnogo uspjeha, dominantna sila u posljednjih 15 i više godina. Atmosfera je bila naelektrisana za oba igrača. Sretan sam što nije bilo policijskog sata u 23:00. Čuo sam da ima posebna odluka tako da su im dozvolili da ostanu. Ovo je noć koje ću se dugo sjećati", rekao je Novak nakon meča.

Najbolji teniser svijeta je istakao kako nije bio nervozan na startu.

"Nisam imao sjajan početak, ali nisam bio prenervozan jer sam osjećao da dobro udaram lopticu. Bilo je sve u tome da se prilagodim njegovoj lopti koja je drugačija od svih ostalih. Količina spina koji igra iz forhend ugla je nevjerovatna. Međutim, bio sam spreman. Osjećao sam se mentalno dobro, bio sam motivisan, imao sam jasan plan igre i taktiku, sve što je trebalo da igram bolje nego u prošlogodišnjem finalu", dodao je.

Postavlja se pitanje koliko će Đoković stići da se oporavi do finala s Stefanosom Tsitsipasom.

"Iako nisam najsvježiji, dobro je da imam dan i po za odmor, da se pregrupišem, oporavim za sljedeći meč. Malo ću uživati u pobjedi. Nema mnogo vremena, ali mislim da zaslužujem da se malo opustim bez da mislim o narednom rivalu iako je finale Grand Slama. O njemu ću misliti danas, u drugom dijelu dana. Sada je sve u tome da se odmorim i spremim za meč s momkom koji je u dobroj formi", naglasio je Đoković.

Podsjetimo, finale između Đokovića i Tsitsipasa je na rasporedu sutra u 15 sati, a Novak će se u tom meču boriti za 19. Grand Slam.