Dvogodišnja saradnja
78

Đoković na trijumfalnoj ceremoniji u Melbourneu nosio skupocjeni sat brenda Hublot

N. K.
Đoković podigao trofej Australian Opena (Foto: EPA-EFE)
Đoković podigao trofej Australian Opena (Foto: EPA-EFE)
Protekle dvije sedmice pričalo se o dominaciji Novaka Đokovića na terenima u Melbourneu gdje je danas stigao do 10. titule Australian Opena, a veliku pažnju nakon meča na društvenim mrežama izazvala su posebna obilježja srbijanskog tenisera.
Naime, Đoković je na ceremoniji dodjele trofeja obukao novu Lacoste duksericu s upadljivim detaljem broja "22" koji simbolizuje broj osvojenih Grand Slam titula srbijanskog tenisera.

Pažnju je izazvala i prilagođena verzija Hublotovog sata Big Bang Meca-10 koji se vidio na Novakovoj ruci u trenucima kada je podizao trofej.

Sat ima polirano kućište od plave keramike obrađeno mikroblastom s odgovarajućim gumenim remenima plave boje i skeletoniziranim brojčanikom.

Osvajač 22 Grand Slam naslova se porodici Hublot pridružio 2021. godine, a njegov prepoznatljivi plavi sat sada je već poznat prizor tokom ceremonija dodjele trofeja.

Big Bang Meca-10 prodaje se po cijeni oko 22.000 eura.

Hublotov Big Bang Meca-10 sat (Foto: Hublot)
Hublotov Big Bang Meca-10 sat (Foto: Hublot)

Podsjetimo, Đoković je danas u finalu prvog Grand Slama sezone Australian Opena nadigrao Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Đoković je za nešto manje od tri sata igre došao do svog 10. naslova pobjednika Australian Opena u isto toliko odigranih finala. Na listi tenisera s najviše osvojenih Grand Slam turnira srbijanski teniser izjednačio se sa Špancem Rafaleom Nadalom. Obojica sada imaju po 22 trijumfa na četiri najveća teniska turnira. Ujedno, Đoković će se sutra zahvaljujući trijumfu u Melbourneu vratiti na prvo mjesto ATP liste.