I više nego optimističan
73

Đoković na kameri napisao poruku za nogometaše: Idem na finale SP-a, Srbija mora biti tamo

D. P.
Poruka Đokovića u vezi SP-a u Kataru (Foto: Screenshot)
Poruka Đokovića u vezi SP-a u Kataru (Foto: Screenshot)
Srbijanski teniser Novak Đoković na najbolji mogući način završio je tenisku godinu osvojivši završni Masters u Torinu, a onda je poslao inspirativnu poruku nogometašima uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Nogometaši Srbije s velikim očekivanjima otputovali su u Katar gdje će se sastati sa Brazilom, Švicarskom i Kamerunom u jednoj od najdelikatnijih grupa na Mundijalu koji je jučer otvoren.

Javnost u Srbiji vjeruje u dobar rezultat, a Novak Đoković je otišao korak dalje i poručio kroz šalu da njegova reprezentacija mora biti u finalu jer će biti gost na završnoj utakmici Mundijala.

Đoković je prvo na TV kameri napisao poruku za srbijanske nogometaše.

"Ma, tako je bre. Ajmo, Orlovi", napisao je Đoković na TV kameri i ta fotografija je obišla svijet, kako inače biva kada neki teniser pobijedi u meču pa tradicionalno ispiše poruku na kameru.

Nakon toga, Đoković se osvrnuo na pobjedu protiv Caspera Ruuda (2:0 u setovima), a onda otkrio da će putovati u Katar na Svjetsko prvenstvo.

"Bit ću sigurno na finalu Svjetskog prvenstva. To je sigurno, tako da Srbija mora biti u finalu. Ne znam hoću li stići da pogledam momke u nekoj utakmici grupne faze. Nadamo se najboljem, poslao sam im malu poruku na ekranu. Cijela zemlja ih prati i želim im sreću", rekao je Đoković reporterima Sportkluba.

Za kraj, Đoković je dodao da je ovo bila turbulentna godina koju je na kraju okončao titulom na smotri osam najboljih tenisera svijeta.