Nakon meča s Raonićem
34

Đoković: Mislim da nisu sočiva, tri ili četiri gema nisam vidio ništa

F. Z.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković slavio je u četvrtfinalu Australian Opena protiv kanadskog tenisera Miloša Raonića rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:3 i 7:6 (1).

U završnici trećeg seta, kod rezultata 4:4 i na servis Raonića Đoković je zatražio medicinski time-out. "Ništa ne vidim", rekao je Đoković, a sudija u stolici dozvolio mu je da napusti teren i dobije pomoć.

Izazvalo je to brojne komentare javnosti. Neki smatraju da Đokoviću nije trebalo dozvoliti da napusti teren prije servisa Raonića, drugi smatraju da je srbijanski teniser trebao dobiti pomoć s obzirom na to da nije vidio. Drugi teniser svijeta nakon meča se izvinio Kananđaninu, a onda je rekao da problem vjerovatno nije bio zbog sočiva.

"Iskreno, mislio sam da je sa sočivima problem, ali to je bilo više povezano s glavoboljom i bolovima u stomaku – tako mi je rekao fizioterapeut, mislim da je riječ o migreni, sada baš osjećam glavobolju", rekao je Đoković nakon meča s Raonićem za srbijanske medije, javlja Sport Klub.

Rekao je Đoković da tokom tri-četiri gema nije ništa vidio na jedno oko.

"Ne znam, nije mi se nešto takvo često dešavalo. Obično mi se desi kada sam baš umoran. Čudno je da se desilo usred meča, jednostavno ta tri-četiri gema nisam vidio ništa na jedno oko. Imao sam sreće da doguram do taj brejka, tada su se stvari smirile i onda sam mogao da odigram kako sam odigrao. Ne brinem se da će to biti problem jer imam dva dana, mislim da će sve biti dobro", istaknuo je Đoković.