Srbijanski teniser
3

Đoković imao manju operaciju lakta: Oporavljam se, želim povratak na teren

Piše: D. B.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković i dalje se bori s problematičnim laktom, a sada je ponovo imao manji operativni zahvat.

Novak se nakon uspješne operacije fanovima obratio putem Instagrama.

"Zdravo ljudi, dugujem vam neke informacije o mom oporavku. Vučem ovu povredu u protekle dvije godine, a u tom periodu sam posjetio mnoge ljekare. Istina, bilo je mnogo različitih mišljenja, različitih dijagnoza i prijedloga. Nije mi bilo lako izabrati šta ću na kraju učiniti. Nisam igrao šest mjeseci prošle sezone nadajući se da ću se vratiti potpuno oporavljen, no nažalost, osjećao sam bolove. Nedostaju mi mečevi, to mi je u krvi, tako da sam dao sve od sebe kako bih igrao na Australian Openu. Međutim, dogovorio sam se sa svojim timom da ću pokušati različite metode nakon Australije, a prije nekoliko dana sam prihvatio manji operativni zahvat na mom laktu. Čini se da sam na pravom putu ka oporavku. Mnogo učim u ovom periodu i zahvalan sam zbog toga. Uvijek sam se brinuo za sovje tijelo i tražio prirodne načine za liječenje, a moje tijelo me je nagrađivalo sjajnim godinama na touru. Pozitivan sam i uzbuđen zbog oporavka kako bih se mogao vratiti na mjesto koje najviše volim, a to je teniski teren. Hvala vam na podršci", napisao je Novak na Instagramu.

Brojni mediji uključujući švicarski Blick su objavili da je Đoković primijećen kako napušta kliniku u Švicarskoj nakon operacije. Vidljiv je bio zavoj na njegovoj desnoj ruci. Teniser je operisan u Klinici Rennbahnklinik u Muttenzu, koja je poznata po ekspertizi u ortopediji i rehabilitaciji, posebno kada je riječ o sportistima.