Lijepa gesta
12

Đoković igrao tenis s jednom od najljepših glumica svijeta: Natjerala me da se namučim

N. K.
Charlize Theron i Novak Đoković (Foto: Twitter/Scott Kirkland)
Charlize Theron i Novak Đoković (Foto: Twitter/Scott Kirkland)
Srbijanski teniser Novak Đoković je trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama gdje ga očekuje nastup na Mastersu u Indian Wellsu, a tom prilikom uključen je i u brojne aktivnosti.

Naime, Đoković je posjetio studente, gledao utakmice LA Galaxyja, potom NBA meč Lakersa i Denvera, a družio se i sa Lindsey Vonn te s jednom od najljepših glumica svijeta Charlize Theron.

Novak, Charlize i pjevač Gavin Rossdale našli su se na teniskom terenu, a razlog je godišnji događaj na kojem učestvuju svjetske zvijezde sa ciljem prikupljanja sredstava za humanitarne svrhe.

"Hajde, lijeno ko..le", našalila se Charlize s Đokovićem koji je trčao u pokušaju da osvoji poen.

"Charlize me je natjerala da se pomučim danas, ali valjda je to bio dio taktike. Bila je čast biti dio ovog događaja", rekao je Đoković kojem se prvi čovjek cijelog događaja zahvalio na dolasku.

O događaju je govorila i slavna glumica.

"Ja sam iz Južne Afrike, veoma ponosna Južnoafrikanka. I željela sam da održim vezu sa svojom zemljom koja će me uvijek vraćati. Pokretanje 'Charlize Theron African Outreach Projecta' bio je način da se oda počast svim osnovnim organizacijama koje obavljaju nevjerovatan posao u Južnoj Africi. Mi vjerujemo da bi svi mladi ljudi trebalo da budu zdravi, sigurni i da imaju obrazovanje", poručila je Charlize.

Podsjetimo, meč Đokovića u prošlogodišnjem polufinalu US Opena privukao je veliki broj poznatih ličnosti na tribinama stadiona, a među njima je bila upravo i čuvena glumica iz Južne Afrike.