Tenis
3

Đoković i Ferrer finalisti egzibicije u Abu Dhabiju

Totalsport
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
U finalu jakog teniskog egzibicijskog turnira u Abu Dhabiju će igrati drugi i treći teniser na svijetu, Srbin Novak Đoković i Španac David Ferrer.

Nakon što je u španskom obračunu Ferrer sa 6-4, 6-4 pobijedio najboljeg tenisera s ATP liste, Rafaela Nadala, u drugom je polufinalu Đoković sa 7-6(4), 6-3 savladao francuskog tenisera, Jo-Wilfrieda Tsongu.

Đoković će tako imati priliku obranit naslov pobjednika u Abu Dhabiju od prošle godine, tačnije, dobije li Ferrera osvojit će ovaj turnir treći put zaredom.

Tsonga nije odigrao loš meč, ali je ipak ostao kratak u oba seta da na pravi način zaprijeti Đokoviću. U prvom je setu srpski teniser došao prvi do breaka, ali je Tsonga vratio izgubljeno, te je odvukao prvi set sve do tie-breaka. U njemu je trajala izjednačena borba do 4-4 kada je Đoković napravio mini-break i time slomio Francuza.

U drugom je setu Đoković došao do breaka kod vodstva 3-2, nakon čega je posve mirno odservirao dva puta za pobjedu i aplauz Borisa Beckera, novog čovjeka kojeg ima u svom stručnom štabu i koji ga je prvi put na djelu, u ovakvoj dužnosti, pratio na terenu.

Egzibicija u Abu Dhabiju, polufinale:

Đoković - Tsonga 7-6(4), 6-3 Ferrer - Nadal 6-4, 6-4