ATP Dubai
1

Đoković i Federer u četvrtfinalu, ispao Južnij

Totalsport
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer, prva dva nositelja ATP 500 turnira u Dubaiju koji su kombinirano osvojili osam naslova pobjednika na tom turniru, izborili su plasman u četvrtfinale.

Ne može se baš reći da su se Đoković i Federer ''prošetali'' do četvrtfinala, ali su ipak dosta sigurno, pobjedama u dva seta, prošli dalje.

Novak Đoković, pobjednik u Dubaiju triput zaredom od 2009. do 2011. godine, svladao je Španca Roberta Bautista-Aguta 6-1, 7-6(4) nakon sat i po igre. Nakon što je osvojio prvi set za samo 23 minute nadmetanja i poveo s 5-2 u drugom setu, činilo se da će prvi teniser svijeta vrlo brzo završiti posao. No, Španac se nije predavao. Napravio je break, a onda je servirajući kod 4-5 spasio četiri meč-lopte.

U tie-breaku je Đoković imao 5-2 i dva servisa. Oba je izgubio, ali je osvojio sljedeća dva. Bautista-Agut je kod 4-6 napravio dvostruku servis-grešku.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Andresa Seppija, koji je u dva seta eliminirao Čeha Lukaša Rosola.

Peterostruki pobjednik i branitelj naslova Roger Federer pobijedio je Španca Marcela Granollersa 6-3, 6-4 za 71 minutu igre. Granollers je u drugom setu imao tri break-lopte s kojima se mogao vratiti u meč, ali ih nije uspio iskoristiti. Zanimljivo da je Federer jedini prethodni meč s Granollersom odigrao baš u Dubaiju prije dvije godine, kada je ga pobijedio potpuno istim rezultatom kao i u ovom meču. Švicarac će za polufinale igrati protiv svog starog znanca, Rusa Nikolaja Davidenka, koji je sa 6-4, 7-6(2) svladao Rumunja Victora Hanescua.

Federer i Davidenko, dvojica 31-godišnjaka, dosad su igrali čak 20 mečeva. Rus je slavio samo dva puta.

Čeh Tomaš Berdych, treći nositelj, svladao je Nijemca Tobiasa Kamkea 7-5, 6-1. Kamke je imao 14 break-lopti, ali je iskoristio samo dvije.

Berdychov sljedeći suparnik je Rus Dmitrij Tursunov, koji igra s pozivnicom za glavni turnir, a u 2. kolu je svladao Francuza Michaela Llodru 7-6(5), 2-6, 6-3.

Argentinac Juan Martin del Potro, četvrti nositelj turnira, spasio je tri break-lopte u prva dva servis-gema ogleda s Indijcem Somdevom Devvarmanom, ali je nakon toga bez problema pobijedio 6-4, 6-4. Za polufinale će igrati protiv njemačkog kvalifikanta Daniela Brandsa, koji je sa 6-4, 6-4 svladao osmog nositelja, Rusa Mihaila Južnija, dvostrukog finalista ovog turnira koji u zadnje vrijeme ne igra u dobroj formi.

ATP Dubai, osmina finala:

Đoković (1) – Bautista-Agut 6-1, 7-6(4) Seppi (7) – Rosol 6-4, 7-6(4) Del Potro (4) – Devvarman 6-4, 6-4

Brands – Južnij (8) 6-4, 6-4 Tursunov – Llodra 7-6(5), 2-6, 6-3 Berdych (3) – Kamke 7-5, 6-1 Davidenko – Hanescu 6-4, 7-6(2) Federer (2) – Granollers 6-3, 6-4