Tenis
881

Đoković i Džumhur igraju za žrtve poplava u BiH i Srbiji, karte rasprodate

Anadolija
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Srbijanski teniser Novak Đoković i bh. teniser Damir Džumhur će danas u 15:30 na terenu Phillipe Chatrieru u Parizu, odigrati meč humanitarnog karaktera za pomoć žrtvama poplava u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Za ovaj susret karte su već rasprodate.

Naime, Đoković je uputio poziv bosanskohercegovačkom teniseru za meč na kojem bi se prikupljala pomoć za ugrožene u poplavama u BiH i Srbiji.

"Novak me je pozvao da učestvujem u humanitarnom meču, tu bi se prikupljala pomoć za ljude ugrožene u poplavama u BiH i Srbiji i meni će biti velika čast da se nađem u humanitarnoj misiji rame uz rame s jednim od najvećih tenisera svih vremena", rekao je Džumhur.

Džumhur se u petak pobjedom nad Brazilcem Andreom Ghemom plasirao u glavni žreb Roland Garosa, a trijumf je posvetio svojim sunarodnjacima koji su pogođeni poplavama u mnogim gradovima BiH.

U ovom spektaklu humanitarnog predznaka učestvovat će još nekoliko najboljih teniserki i tenisera današnjice poput Rogera Federera i Serene Williams, javlja Anadolu Agency (AA).