Tenis
0

Đoković: Danas smo ispisali historiju

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Nakon epske pobjede u najdužem finalu u historiji na Grand Slamu osvajač Australian Opena srpski teniser Novak Đoković iskazao je respekt i prema Rafaelu Nadalu...

Po završetku naduljeg finalnog susreta koji je ikada odigran na jednom Grand Slam turniru najbolji svjetski teniser se “izvinio” gledateljima koji su pratili maratonski finale, a uputio je i riječi pohvale za svog suparnika.

"Izvinjavam se geldateljima što su ovako dugo morali sjediti na tribinama. Rafa ti si jedan od najvećih tenisera u historiji, i jedan od onih koje svi posebno respektujemo i cijenimo", izjavio je 24-godišnji srpski teniser i nastavio:

"Danas smo nas dvojica ispisali tenisku historiju, a nažalost pobjednik je mogao biti samo jedan od nas. Nadam se da je pred nama još puno ovakvih velikih okršaja".

Bila je ovo treća uzastopna Grand Slam titula za Đokovića koji je pobijedio Nadala u sedam finalnih mečeva u nizu.

"Svaka čast Novaku i njegovom timu. Zaslužili su ovu pobjedu. Neke stvari rade uistinu fantastično i zato im iskreno čestitam. Svaki naš dvoboj je sve zahtjevniji, a kada na startu sezone odigrate ovako sjajno to je za svaku pohvalu", izjavio je nakon susreta Rafael Nadal.