Ispisao historiju
309

Đoković cijeni pažnju: Hvala svima onima koji se žrtvuju kako bih živio svoj san

Piše: N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković održao je pravi teniski čas najvećem rivalu Špancu Rafaelu Nadalu i osvojio titulu na Australian Openu, a trofej je posvetio svojoj porodici i svima onima koji su zaslužni za njegove uspjehe.

"Sve čestitke Rafaelu za prethodne dvije sedmice i fantastičan turnir koji je imao. Imao je toliko problema s povredama i u prethodnom periodu i hvala ti što pokazuješ svima nama, kako igračima tako i svima ostalima, da si definicija borbenog duha. Hvala ti na tome", počeo je govor Đoković.

Srbijanac je potom istakao kako cijeni svaki trenutak na terenu nakon onoga što je preživio prije godinu i po dana.

"Želim se samo nakratko prisjetiti na sve što se dogodilo u prethodnih 12 mjeseci. Prošao sam kroz težak period nakon povrede, bio veoma loše na početku prošle sezone, ali sam se vratio i osvojio tri uzastopne titule na Grand Slamovima. Nestvarno, ostao sam bez teksta. Vajda, hvala što si se vratio. Također i svim ostalima koji su u mom timu. Želim ovom prilikom da pozdravim svoju porodicu, suprugu Jelenu, sina Stefana i kćerku Taru. Također, mnogo dugujem svojoj porodici i dvojici braće koji su uvijek bili uz mene. Svi oni su mnogo žrtvovali da bih ja živio svoj san. Ovo je za njih jer ništa od toga ne uzimam zdravo za gotovo", poručio je Đoković.