Tenis
0

Đoković bez problema preko Gasqueta do finala Wimbledona

Klix.ba
(Foto: EPA)
Bez muke i rezultatske neizvjesnosti Novak Đoković je u polufinalu Wimbledona očekivano eliminisao francuskog tenisera Richarda Gasqueta rezultatom 3:0, po setovima 7:6, 6:4 i 6:4.

Prvi set započeo je brejkovima, a prvi je već u drugom gemu napravio Đoković koji je tako došao do kapitalnih 2:0. U narednom gemu Gasquet je uzvratio ribrejkom, te osvojim gemom na svoj servis izjednačio na 2:2. U nastavku su i jedan i drugi bili nepogrešivi prilikom svog servisa, pa je odluka o pobjedniku pala u taj brejku. Đoković je na svoj servis izgubio tek jednom, dok su tri izgubljena poena prilikom servisa bila kobna za Francuza koji se morao pomiriti sa porazom u prvom setu.

Pobjeda u prvom setu kao da je srbijanskom teniseru dala krila, pa je već u prvom gemu drugog seta napravio brejk i ostvario veliku psihološku prednost pred nastavak. Novak do kraja prilikom svog servisa nije griješio, osvojio je sve gemove i tako došao do zasluženih 6:4 i 2:0 u setovima.

Gasquet ni u posljednjem, trećem setu nije uspio napraviti brejk, dok je Đokoviću to za rukom pošlo u trećem gemu kada je poveo 2:1, a odmah potom i rezultatom 3:1. Slično kao i u drugom setu, Đoković je bio besprijekoran prilikom svog servisa, pa do kraja dileme oko pobjednika nije bilo. Treći set je okončan rezultatom 6:4 u korist Novaka Đokovića, s tim da je Đoković u devetom gemu pri vodstvu 5:3 propustio dvije meč lopte.

Wimbledon, polufinale:

Novak Đoković - Rochard Gasquet 3:0 (7:6, 6:4 i 6:4) Andy Murray - Roger Federer (od 17 sati)