Najbolji teniser svijeta
0

Đoković angažovao novog trenera uoči nastupa na drugom Grand Slamu sezone

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće na ovogodišnjem Roland Garrosu sarađivati sa Nenadom Zimonjićem koji ga je pratio u Monte Carlu i Madridu.

Đoković je u Ženevi bio bez trenera, a uoči nastupa na drugom Grand Slamu sezone, angažovao je i pojačanje u stručnom štabu.

Tako će se njegovom trenerskom timu pridružiti dugogodišnji trener u TC "Novak" Boris Bošnjaković koji će se baviti striktno teniskim stvarima, kako na treninzima i na mečevima, tako i u analizi rivala.

Bošnjaković je već prema pisanjima srbijanskih medija jučer sletio u Pariz i predstavljat će pojačanje za Đokovićev trenerski staff.

Inače, Bošnjaković i Đoković su veliki prijatelji, a koliko Novak cijeni svog novog trenera pokazuje i to što mu je dodijelio ulogu glavnog trenera u svojoj teniskoj akademiji u Beogradu.

Sada je pred njim daleko zahtjevniji zadatak jer Novak u Parizu želi osvojiti 25. Grand Slam titulu i tako da se dodatno udalji pratiteljima.

Đoković će, inače, u prvom kolu igrati protiv domaćeg takmičara Pierre-Huguesa Herberta, a njihov meč je na rasporedu u utorak.