Craig Tiley izričit
43

Direktor Australian Opena: To što je Đoković prijavljen ne znači da će igrati, mora biti vakcinisan

E. B.
Craig Tiley i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Craig Tiley i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Vijest da će Novak Đoković nastupiti na ATP Cupu u Sydneyju, te da je prijavljen za Australian Open mnogi su protumačili kao znak da će najbolji teniser svijeta nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone.

Mnogi su spominjali i da bi Đoković mogao dobiti medicinsko izuzeće ukoliko nije vakcinisan, no direktor Australian Opena Craig Tiley tvrdi da se to neće desiti.

"To što je Đoković na preliminarnom spisku učesnika ne znači i da će igrati na Australian Openu. Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na turniru ako nije vakcinisan, pa tako ni Đoković. Jedina mogućnost osim te da budete vakcinisani je da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti, ali do sada ga niko nije dobio", objavio je čelni čovjek Australian Opena i dodao da vjeruje da je 95 posto tenisera vakcinisano.

Đoković se nije javno izjasnio o tome da li je vakcinisan, a ukoliko nastupi na Australian Openu on će ganjati svoj 10. Grand Slam naslov na tom turniru i rekordni 21. Grand Slam trofej u karijeri čime bi postao najtrofejniji igrač u historiji.