Tenis
6

Dimitrov teško podnio poraz u finalu ATP-a u Istanbulu: Polomio tri reketa

Anadolija
Bugarski teniser Grigor Dimitrov sinoć je izgubio meč finala ATP turnira u Istanbulu od mladog argentinskog tenisera Diega Schwartzmana, ali je sa terena ispraćen zvižducima i negodovanjem publike, ne zbog loše igre, već zbog nedoličnog ponašanja i lomljenja reketa na terenu.
Grigor Dimitrov (Foto: EPA)
Grigor Dimitrov (Foto: EPA)

Schwartzman (23) je pobjedom nad Dimitrovom sa 6:7, 7:6, 6:0 osvojio svoj prvi ATP pehar u karijeri, a tokom savršene sedmice u Istanbulu na putu do finala savladao je redom Fakunda Banjisa, Bernarda Tomića, Damira Džumhura i Federika Delbonisa.

Međutim, sinoćnje finale će ostati upamćeno po nesportskom ponašanju poraženog finaliste Dimitrova, koji je zbog toga i kažnjen u dva navrata sa davanjem poena, gema njegovom protivniku.

Naime, da se teniseri naljute zbog sudijske odluke ili lošeg poteza i slome reket bacanjem ili udaranjem o teren i nije neka nova pojava, ali Dimitrov je sinoć napade bijesa imao više puta i polomio je tri reketa.

Dimitrov je osvojio prvi set rezultatom 6:7, ali je u drugom Argentinac bio bolji u tajbrejku i izjednačio na 1:1. Na kraju trećeg seta Dimitrov je počeo gubiti živce i slomio rekete.

Vidno iznerviran nije mogao držati egal pa je Schwartzman poveo sa 4:0. Dimitrov je polomio drugi reket, a sudijskom odlukom Argentinac je poveo sa 5:0. Dimitrov je potom polomio još jedan reket i ponovo je kažnjen, što je značilo da je Argentinac pobjednik.