Tenis
0

Deveti ATP Challenger u Sarajevu od 5. do 13. marta

FENA
U Sarajevu će od 5. do 13. marta biti održan 9. teniski ATP Challenger turnir "BH Telecom Indoors".

U glavnom dijelu turnira, koji će biti održan u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija, učestvovat će 32 igrača, od kojih 24 igra po plasmanu na ATP listi, četiri koja izbore nastup kroz kvalifikacije te četiri po pozivnicama organizatora.

"I ove godine očekujemo dobar turnir. O njegovoj jačini govori podatak da su na prethodnim turnirima igrali teniseri koji su danas među najboljim igračima na svijetu. Preliminarni spisak igrača bit će poznat tri sedmice, a konačni dvije sedmice prije početka turnira", kazao je direktor turnira Senad Hadžimešić.

Nagradni fond turnira je 30.000 eura, a pobjednik će osvojiti 4.300 eura. No, veći motiv igračima za nastup na ovom turniru predstavljaju bodovi. Pobjednik turnira osvojit će 80 ATP bodova, finalist 48, polufinalisti po 29, a četvrtfinalisti po 15 bodova. Turnir se igra na tvrdoj terafleks podlozi.

I ove godine partner turnira je Grad Sarajevo, koji učestvuje u finansiranju obaveza organizatora.

"Radi se o značajnom događaju za Sarajevo, a moj dolazak ovdje pokazuje opredjeljenje Grada da pomogne organizaciju. Nadam se da će se naše partnerstvo nastaviti i na narednim turnirima", kazao je dogradonačelnik Sarajeva Igor Kamočaji.

Kvalifikacije za turnir bit će održane 5. i 6. marta, a glavni turnir počinje 7. marta.