Upao u problem
40

Del Potro u šoku zbog oca: Dugovi od 30 miliona eura tjeraju ga u bankrot

N. K.
Juan Martin Del Potro (Foto: EPA-EFE)
Juan Martin Del Potro (Foto: EPA-EFE)
Argentinski teniser Juan Martin Del Potro (33) neočekivano je upao u probleme s nasljedstvom koje je saznao nakon smrti svog oca Daniela.

Naime, jedan od najomiljenijih tenisera današnjice je blizu bankrota, prve su informacije do kojih su stigli argentinski novinari kroz razgovore s Juanovom porodicom.

"Povjeritelji su mu pokucali na vrata da naplate dugove čim mu je otac preminuo. Daniel je ostao dužan ogroman novac jer nije znao voditi poslove na pravi način. Najviše novca uložio je u fabriku cerealija koja je propala", pričao je jedan izvor argentinskih medija.

Ipak, nije to jedino mjesto gdje je Daniel trošio teško stečeni novac.

"Postoje tužbe i potraživanja od firmi koje se bave gradnjom nekretnina. S tim poslom, Daniel nije imao nikakvog iskustva i nije dobro prošao", rekao je jedan od sagovornika Diego Estevez.

U Juanovom rodnom gradu Tandilu svi znaju za probleme koje je teniser naslijedio od svog oca.

"Juan se drži daleko od očiju javnosti. Bio je u posjeti krajem godine, ali samo jednoj osobi koja je tražila da se vidi s njim", rekao je dopisnik iz Tandila.

Špekulira se da naslijeđeni dug doseže čak do 30 miliona eura, a poznato je da Del Potro tokom karijere od turnira zaradio oko 20 miliona eura.