ATP Miami
0

Del Potro pobijedio Nadala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Argentinac Juan Martin del Potro napravio je veliko iznenađenje pobjedom protiv Rafaela Nadala 6-4, 3-6, 7-6(3) u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Miamiju.

Za najveću pobjedu u karijeri i prvu protiv Nadala u petom meču, Del Potro je na terenu proveo dva sata i 59 minuta. U polufinalu će igrati protiv Britanca Andyja Murrayja, koji je svladao Španca Fernanda Verdasca 6-1, 6-2 za samo 75 minuta igre.

Del Potro protiv Nadala u prethodna četiri meča nije uhvatio niti jedan set, no, ovo je bila njegova večer. U trećem setu Nadal je imao vodstvo 3-0, no, najboljem svjetskom teniseru niti to nije bilo dovoljno. U 12. gemu je Nadal kod rezultata 5-6 spasio tri meč lopte, dvije od njih s asovima, ali Argentinac se nije dao omesti. U tie-breaku je osvojio zadnjih pet poena u meču. S tri izravna poena zaredom izborio je 6-3, nove tri meč lopte, a onda je Nadalov bekhend završio u mreži.

  • Večeras mi je sve polazilo za rukom. Odlično sam servirao, na forhendu sam se osjećao jako sigurno. Za pobjedom nad Rafom morate ponuditi sve najbolje od svog tenisa, u čemu sam ja i uspio – istakao je sretni Del Potro.

U meču od točno 200 poena, Nadal je osvojio 101, dva više od argentinskog Davis Cup reprezentativca, ali to je bila slaba utjeha za vodećeg tenisera svijeta, koji je ove sezone osvojio Australian Open i prvi Masters 1000 turnir sezone u Indian Wellsu, ali na Sony Ericsson Openu ni ovog puta nije pronašao formulu za osvajanje naslova. Dva puta bio je finalist u Miamiju, 2005. i prošle godine (Davidenko), nikada pobjednik.

  • Atmosfera na tribina je bila odlična. Ovaj meč ponudio je dobre vijesti za tenis, krasno je imati ovakvu publiku, ali loše za mene. Nemam nikakve isprike, Juan Martin je igrao bolje. Ja sam, zapravo, cijeli meč igrao loše. Imao sam 3-0 u trećem setu, a onda sam počeo igrati još lošije nego dotad. Na ovom turniru se nikad nisam osjećao baš najbolje. Stigao sam svjež iz Kalifornije, nije u tome problem, ali se naprosto nisam uspio adaptirati na Miami na pravi način – analizirao je Nadal.

Murray protiv Verdasca nije imao nikakvih problema. Izgubio je samo tri gema u meču, te je uzvratio ljevorukom Špancu za ovogodišnji poraz u osmini finala Australian Opena. Veradso je već početkom meča počeo osjećati fizičke probleme s mišićem u stražnjem dijelu tijela.

  • Murray je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ukoliko niste 100% spremni, nemate nikakve šanse protiv njega – objasnio je Verdasco.

Andy Murray više je govorio o narednom meču nego o dvoboju protiv Verdasca.

  • Siguran sam da je Del Potro u dobroj fizičkoj spremi, ali iza njega je ipak težak meč, tri sata igre s jako puno trčanja i dugačkih poena. Ja sam brzo završio svoj dvoboj, nema sumnje da ću zbog toga biti u prednosti. Bez obzira na to, Del Potro će biti vrlo opasan protivnik u polufinalu – zaključio je Murray.

Podsjećamo, u donjem dijelu ždrijeba su polufinalisti Švicarac Roger Federer i Srbin Novak Đoković.

ATP Miami, polufinale:

Del Potro (6) – Nadal (1) 6-4, 3-6, 7-6(3)

Murray (4) – Verdasco (8) 6-1, 6-2