Grand Slam
38

Del Potro izbacio Čilića i zakazao polufinale Roland Garrosa s Nadalom

Piše: N. K.
Juan-Martin Del Potro
(Foto: EPA-EFE)
Argentinski teniser Juan-Martin del Potro (6. ATP) plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je danas savladao Hrvata Marina Čilića (4. ATP) rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 5:7, 6:3 i 7:5.

Ovaj meč počeo je jučer, ali je zbog kiše bio prekinut u tie-breaku prvog seta te je bio nastavljen danas.

Oba tenisera jučer su besprijekorno servirala u prvom setu pa protivniku nisu dopustili nijedan break. Igrao se potom tie-break, u kojem se bolje snašao Del Potro i poveo 1:0 u setovima. Čilić je u prvom setu imao čak 11 asova, ali to nije bilo dovoljno da ugrozi Argentinca.

Slično se igralo danas i u drugom setu sve do devetog gema, a onda je Del Potro izgubio dva servisa i Čilić je izjednačio u setovima na 1:1. U drugom setu Argentinac je znatno popravio svoj servis i ostvario pet asova.

Iako je u trećem setu Hrvat krenuo breakom i vodstvom od 3:1, Del Potro je uzvratio s dva breaka i uz nastavak dobrog servisa preokretom stigao na korak do pobjede.

Ključni break u četvrtom setu Del Potro je napravio u 11. gemu, što je bilo dovoljno za zasluženu pobjedu i plasman među četiri najbolja tenisera Roland Garrosa.

Argentinac će u polufinalu igrati protiv španskog tenisera Rafaela Nadala (1. ATP), koji je danas bio bolji od još jednog Argentinca Diega Schwartzmana.